W mojej naturze leży robienie 10 rzeczy jednocześnie. Tak było i dziś, dlatego na przyrządzenie obiadu nie miałam zbyt wiele czasu. Postanowiłam zrobić makaron tagliatelle ze szpinakiem, serem favita i avogado.
Jako że sezon na szpinak już jakiś czat temu się skończył, zostałam zmuszona do użycia mrożonego szpinaku.
Przyrządzenie szpinaku
Składniki:
- 450 gram mrożonego szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- pół opakowania sera favita
- pół avogado
- przyprawy: pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa,zioła prowansalskie.
Szpinak wrzucamy na patelnie i lekko podsmażamy, dodajemy roztarty czosnek i pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i odrobinę ziół prowansalskich.
Do szpinaku dodajemy pokrojone w kostkę avogado i mieszamy przez chwilę po czym zdejmujemy z palnika.
Ser kroimy w kostkę i wrzucamy do szpinaku, po czym wykładamy na ugotowany makaron :)
0 komentarze