Cukinii ciąg dalszy.
Tym razem padło na racuszki na słodko. Świetny pomysł na szybki obiad.
Urok tego dania leży w prostocie wykonania a gwarantuję że smak jest niesamowity.
Składniki :
pół cukinii
2 jaja
1/2 szkl mleka
1 szkl mąki pszennej
1 cukier wanilinowy
szczypta soli
łyżeczka cynamonu
łyżka oleju
Cukinie przekrawamy na pół, obieramy ze skórki, wydrążamy środek i szatkujemy na szatkowincy żeby wyszły nam cieniutkie niby plasterki.
do cukinii dodajemy jajka, mleko,cukier,sól, olej i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i cynamon i ponownie mieszamy.
Wymieszane ciasto wylewamy na gorącą patelnie z tłuszczem i smażymy do uzyskania rumianego koloru.
Ja swoje racuchy podałam posypane cynamonem, z dodatkiem kawałków brzoskwiń wcześniej zaprawionych przez moją babcie, w syropie.
0 komentarze